Over Fraai Sieraden

Ik ben Sandra Grootenboer, ik ontwerp en maak alle sieraden onder de naam Fraai Sieraden. Ik ben geboren in 1964. Na lange tijd fulltime druk te zijn geweest in het onderwijs, heb ik nu tijd vrij gemaakt om naast het lesgeven ook sieraden te ontwerpen en te maken. Aan de Academie voor Beeldende Vorming studeerde ik de in richting textiel. In 2007 ben ik begonnen met edelsmeden. Deze combinatie van technieken (textiele en smeden) blijkt voor mij de ideale. Mijn fascinatie voor textiel en vooral draden is nog regelmatig in mijn ontwerpen terug te vinden.

Ik ontwerp en maak sieraden van zilver of goud. Regelmatig combineer ik zilver met andere materialen, zoals (edel)stenen, hout of textiel. Dit geeft een bijzondere combinatie van texturen en voegt op een verrassende manier kleur toe.

Deze combinaties interesseren mij zeer, ik zoek dan ook altijd naar nieuwe materialen om te gebruiken in mijn sieraden.

In mijn atelier werk ik aan mijn eigen ideeën, maar ik werk ook heel graag aan opdrachten.

Samen met de opdrachtgever zoek ik dan naar de aanwezige wensen en aan de hand van deze wensen maak ik ontwerpen. Dit proces vind ik heel spannend. Het blijft een uitdaging om een persoonsgebonden werkstuk te maken. 

De meeste van mijn ontwerpen moeten op maat gemaakt worden.

Mijn motto is: Het mooiste is nog niet gemaakt.

Misschien is dat wel een sieraad voor U.

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!

Share