Over Fraai Sieraden

Ik ben Sandra Grootenboer, de oprichter en eigenaar van Fraai Sieraden. Ik ben afgestudeerd aan de Academie voor Beeldende Vorming in Amsterdam in de richting textiel. In 2007 ben ik begonnen met edelsmeden. Ik geloof dat mijn achtergrond in textiel, mode en het ontwerpen van kleding mij helpt tijdens het ontwerpen en maken van sieraden, omdat ik vertrouwt ben met een breder scala aan materialen en technieken. Ik vind het erg leuk om te experimenteren met materialen en zal nooit zeggen dat iets niet kan, tot ik het op z’n minst geprobeerd heb. Uit deze leerdrang zijn onder andere sieraden voortgekomen met onderdelen van hout, vilt en zelfs prachtige stukjes struisvogelei.

Mijn motto is “het mooiste is nog niet gemaakt”, want ik blijf altijd zoeken naar nieuwe technieken, nieuwe materialen en nieuwe opdrachten.

Ik werk graag aan mijn eigen ontwerpen, maar ook in opdracht voor anderen. Het maken van een persoonlijk sieraad is een bijzonder proces, waar ik erg van geniet. Soms gaat het om een sieraad dat vooral gewoon érg mooi moet zijn. Maar soms, zoals het geval bij trouwringen of gedenksieraden, moet het sieraad ook de sentimentele boodschap eer aan doen.

Naast mijn werk voor Fraai, ben ik ook al meer dan drie decennia lang actief in het onderwijs. Als docent Kunst help ik mijn leerlingen met het bedenken, ontwerpen en uitvoeren van hun kunstprojecten. Het leuke aan lesgeven is dat je verschillende soorten mensen begeleidt, die ieder hun eigen stijl, inspiratiebronnen en talenten hebben. De ervaring die ik in het onderwijs heb opgedaan, gebruik ik nu ook in het atelier, tijdens mijn workshops en cursussen.

 

 

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!

Share